Dersin Adı | Mezuniyet Projesi - II |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
CLM 496 | Bahar | 0 | 4 | 2 | 6 |
Ön-Koşul(lar) |
| ||||||||
Dersin Dili | İngilizce | ||||||||
Dersin Türü | Zorunlu | ||||||||
Dersin Düzeyi | Lisans | ||||||||
Dersin Veriliş Şekli | - | ||||||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Olgu / Vaka çalışmasıSoru & CevapDeney / Laboratuvar / Atölye uygulamaAnlatım / Sunum | ||||||||
Dersin Koordinatörü | |||||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | - | ||||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Dersin amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında edinilen bilgi ve beceriler çerçevesinden bir mezuniyet projesi hazırlamak ve sunmaktır. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Öğrenci öğrenmiş olduğu gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bilgi ve becerileri ile bir proje tasarlar, analizini yapar ve iş planları hazırlar. Günümüz teknolojisini kullanarak projenin detaylarını raporlayabilir ve sunumunu yapar. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | X | |
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Proje konularına bağlı metotların belirlenmesi | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
2 | Mesleki etik değerler Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
3 | Proje yönetimi ve risk yönetimi Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
4 | Gastronomide girişimcilik Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
5 | Gastronomi uygulamalarının çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik analizi - 1 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
6 | Gastronomi uygulamalarının çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik analizi – 2 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
7 | Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 1 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
8 | Ara sunum | |
9 | Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 2 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
10 | Proje bileşenleri ve raporlama teknikleri - 3 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
11 | Girişimci bir şefin sahip olması gereken yetiler bilgilendirmesi Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
12 | Sunum Teknikleri – 1 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
13 | Sunum Teknikleri– 2 Proje danışmanıyla toplantı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
14 | Projeyi gözden geçirme Proje danışmanıyla toplantı | |
15 | Projeyi gözden geçirme Proje danışmanıyla toplantı | |
16 | Proje sunumu |
Ders Kitabı | Bitirme projesi kılavuzu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
Önerilen Okumalar/Materyaller |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 10 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | 1 | 30 |
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev | ||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 20 |
Proje | 1 | 40 |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | ||
Final Sınavı | ||
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 4 | 100 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 0 | |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | 4 | |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Arazi Çalışması | 1 | 56 | |
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | |||
Portfolyo | |||
Ödev | |||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 12 | |
Proje | 1 | 20 | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | |||
Final Sınavı | |||
Toplam | 180 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır | X | ||||
2 | Gastronomi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde en iyi uygulamaları gerçekleştirir | |||||
3 | Yiyecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, dokusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri yorumlayabilmek, değerlendirir ve karar verir | |||||
4 | Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilir ve buna ilişkin değerlendirmeler yapar | X | ||||
5 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alır | X | ||||
6 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarır | X | ||||
7 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına temel oluşturan gastronomi, tasarım, hukuk ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanır ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olur | X | ||||
8 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanır | X | ||||
9 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin etik değerlere sahip olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle günceller ve geliştirir | X | ||||
10 | Bir yabancı dili kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. (European Language Portfolio Global Scale”, Level B1) | |||||
11 | İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır | |||||
12 | İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest